10 Temmuz 2014 Perşembe

Ofis Dekorasyonunda Mobilya Seçimi

Eğer evden çalışan biri değilsek, ofisimiz adeta bizim ikinci evimiz sayılacaktır. Kimi zaman iş yoğunluğumuz sebebiyle ofiste, evde olduğumuzdan daha fazla zaman harcamak zorunda kalabiliriz. Dolayısıyla da günün büyük ve önemli bir kısmını geçireceğimiz / geçirdiğimiz ofisimizin de dekorasyonu en az evimiz kadar önemlidir.

Ofis mobilyaları seçerken ilk olarak dikkat etmemiz ve önem vermemiz gereken şey koltuk ve sandalyelerdir. İster konuklarınız için, isterseniz de kendiniz için olsun, hem gelen konuğu rahat ettirmek hem de sizi gün boyu rahat ettirmesi anlamında koltuk ve sandalyeler diğer öğelere göre ekstra önem arz etmektedir. Tabi ofis koltuk ve sandalyelerine uygun masalar ve sehpalar da bir o kadar önemli. Özellikle çalışma masası ile ofis koltuk boyları uyumlu olmalıdır ki, uzun saatler masa başında kalmanız gerektiğinde bunun bedelini sağlığınızla ödemek zorunda kalmayın.



Ofis dekorasyonunda önemli olan bir diğer etken ise renk ve düzen uyumudur. Psikolojik açıdan incelenildiğinde bazı renklerin insan üzerinde motivasyon artırıcı etkisi olduğu gibi, bazı renklerin de tam tersi olarak motivasyon düşürücü bir etkisi olduğu bilinmektedir. Bu sebeple ofis ortamınızda ister mobilyalar için isterseniz de duvarlar için olsun, mutlaka ama mutlaka açık ve enerjik renkler tercih etmenizi öneririz. Bu hem ikinci eviniz olan ofisinizi estetik anlamda göze hitap eder bir hale getirecektir, hem de aynı zamanda çalışma motivasyonunuzu fazlasıyla artıracaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder